Home woensdag
26 februari
donderdag
27 februari
vrijdag
28 februari
zaterdag
29 februari
interessante
websites
de gids
 
 

vrijdag 28 februari 2020 van 9.00 tot ongeveer 13 u.
links en rechts van de Tiber:
o.a. Ges¨, het Ghetto, Campo de'Fiori en Trastevere

opzet - programma - praktische inlichtingen - plaats van afspraakmarkt op Campo de'Fiori


Ponte Sisto over de Tiber


gewelf van de Ges¨


Opzet van de rondleiding

Het programma van vandaag zoekt wijken op die misschien minder bekend zijn, maar zeker even boeiend: ook buiten de platgetreden paden vallen er immers nog heel wat prachtige sites te ontdekken!

Deze rondleiding is afgestemd op "ge´nteresseerde beginners": Nederlandstalige volwassenen die openstaan voor kunst en geschiedenis. Maar ook wie al eerder in Rome is geweest, zal op deze wandeling zeker nog nieuwe dingen ontdekken. Onderweg geef ik regelmatig een woordje uitleg bij de sites, de gebouwen en de kunstwerken. We lassen we een korte koffiestop in, maar verder willen we de voormiddag volop benutten.

Omdat er wel wat moet gestapt worden, is een paar goede benen nodig. Maximaal 10 deelnemers.

Programma


Largo Argentina:
het zgn. Kattenforum


straatzicht in
Trastevere


gevel en campanile van
S. Maria in Trastevere


Villa Farnesina:
fresco van Galatea

We vertrekken reeds om 9.00 u. aan de Ges¨, het prototype van de barok en wellicht de rijkelijkste van alle kerken uit die periode in Rome. Niet ver vandaar ligt het Ghetto, tot 1870 de enige wijk in Rome waar joden mochten wonen .

Even verderop maken de opgravingen van de tempels aan de Largo Argentina ons duidelijk waarom Rome "de Eeuwige Stad" wordt genoemd. Gezellige straatjes leiden ons naar de kleurrijke markt op de Campo de'Fiori en de statige Piazza Farnese.

We steken de Tiber over en bewonderen in de Villa Farnesina de beroemde fresco's van RafaŰl en andere renaissanceschilders. Van daaruit doorkruisen we Trastevere en treffen in het centrum ervan de middeleeuwse Santa Maria in Trastevere met haar kleurrijke moza´eken.

Daar eindigt de rondleiding omstreeks 13 u. Daarna kan je vrij lunchen en heerlijk flaneren in die charmante wijk Trastevere.Trastevere


in de Villa Farnesina


interieur van S. Maria in Trastevere

Praktische inlichtingen

  • Bij het einde van de wandeling wordt van elke deelnemer een vrije bijdrage voor de gids verwacht.
  • De toegang tot de Villa Farnesina kost 10 euro; dat betaal je zelf rechtstreeks aan de kassa. Elders is vandaag geen toegang te betalen.
  • Als je aan deze rondleiding wilt deelnemen, meld je dan via mail aan bij Romegids@skynet.be. Vermeld daarbij ook de namen van alle deelnemers, de gsm-nummers waarop ik jullie in Rome kan bereiken, en de datum van de rondleiding waaraan je wenst deel te nemen. Nadien bevestig ik je inschrijving.
  • De plaats van afspraak is met rode stip aangeduid op de kaart hieronder.
  • Hoe de plaats van afspraak bereiken? Als je me uiterlijk 22 februari laat weten vanwaar je vertrekt, zoek ik uit hoe je daar geraakt met het openbaar vervoer.

Start van de rondleiding

De rondleiding start reeds om 9.00 u. Even voordien ontmoeten we elkaar voor de ingang van de Ges¨-kerk (hieronder aangeduid met rode stip).

reset kaart


 
 
Home woensdag
26 februari
donderdag
27 februari
vrijdag
28 februari
zaterdag
29 februari
interessante
websites
de gids