Home woensdag
26 februari
donderdag
27 februari
vrijdag
28 februari
zaterdag
29 februari
interessante
websites
de gids
 
 

woensdag 26 februari 2020 van 13.30 u. tot ongeveer 17.30 u.
het historische centrum:
van Piazza Navona via de Trevifontein naar de Piazza del Popolo

opzet - programma - praktische inlichtingen - plaats van afspraakPiazza Navona


Pantheon


Spaanse Trappen


Opzet van de rondleiding

Deze rondleiding is afgestemd op Nederlandstalige volwassenen die openstaan voor kunst en geschiedenis.  Onderweg krijg je heel wat uitleg over de sites, de gebouwen en de kunstwerken. Ook wie al eerder in Rome is geweest, zal op deze wandeling allicht nog nieuwe dingen ontdekken. In de loop van de namiddag nemen we een korte koffiestop, maar verder willen we de tijd volop benutten.

Omdat er wel wat moet gestapt worden, is een paar goede benen nodig. Maximaal 10 deelnemers.

Programma


Pantheon


Santa Maria del Popolo


Sant'Ivo alla Sapienza


Piazza Colonna

We vertrekken om 13.30 u. aan de centrale fontein op Piazza Navona (rode stip op de kaart hieronder).

Als we uitgekeken zijn op de prachtige Piazza Navona met de machtige Fontein der Stromen, voert de wandeling ons naar de Piazza della Rotonda. Daar bezoeken we het Pantheon, het best bewaarde bouwwerk van het antieke Rome, waarvan het interieur werkelijk adembenemend is. We zetten onze tocht verder langs Montecitorio, Piazza Colonna en de Sant'Ignazio met de verbluffende perspectief-effecten.

Vervolgens bereiken we de bekendste stadsgezichten van Rome: de majestueuze Trevifontein en de schilderachtige Spaanse Trappen bij de Piazza di Spagna. Van daar stappen we een eindje door tot aan de Santa Maria del Popolo waar talloze kunstenaars uit de renaissance en de barok aan meegewerkt hebben. Tot slot ervaren we hoe de reizigers in vroegere tijden de stad bereikten en hoe de majestueuze Piazza del Popolo en de Tridente zich voor hun ogen ontvouwden.

Dat zijn althans de belangrijkste etappes op onze verkenning. Maar onderweg ontdekken we ook heel wat pittoreske hoekjes en interessante bijzonderheden waar je anders al te gemakkelijk aan voorbij zou gaan.

Einde van de wandeling omstreeks 17.30 18 u.


in de Santa Maria del Popolo


Piazza della Rotonda


Trevifontein

Praktische inlichtingen

  • Bij het einde van de wandeling wordt van elke deelnemer een vrije bijdrage voor de gids verwacht.
  • Alle sites en monumenten van dit programma zijn gratis toegankelijk.
  • Als je aan deze rondleiding wilt deelnemen, meld je dan via mail aan bij Romegids@skynet.be. Vermeld daarbij ook de namen van alle deelnemers, de gsm-nummers waarop ik jullie in Rome kan bereiken, en de datum van de rondleiding waaraan je wenst deel te nemen. Nadien bevestig ik je inschrijving.
  • De plaats van afspraak is met rode stip aangeduid op de kaart hieronder.
  • Hoe de plaats van afspraak bereiken? Als je me uiterlijk 22 februari laat weten vanwaar je vertrekt, zoek ik uit hoe je daar geraakt met het openbaar vervoer.

Start van de rondleiding

De rondleiding start om 13.30 u. Even voordien ontmoeten we elkaar aan de Fontein der Stromen, in het midden van Piazza Navona (hieronder aangeduid met rode stip).

reset kaart 
 
Home woensdag
26 februari
donderdag
27 februari
vrijdag
28 februari
zaterdag
29 februari
interessante
websites
de gids