Home zondag
3 maart
maandag
4 maart
dinsdag
5 maart
woensdag
6 maart
interessante
websites
de gids
 
 

zondag 3 maart van 13.30 u. tot ongeveer 17.30 u.
het historische centrum:
van Piazza Navona via de Trevifontein naar de Piazza del Popolo

opzet - programma - praktische inlichtingen - plaats van afspraakPiazza Navona


Pantheon


Spaanse Trappen


Opzet van de rondleiding

Deze rondleiding is afgestemd op "ge´nteresseerde beginners": Nederlandstalige volwassenen die openstaan voor kunst en geschiedenis. Maar ook wie al eerder in Rome is geweest, zal op deze wandeling zeker nog nieuwe dingen ontdekken. Onderweg geef ik regelmatig een woordje uitleg bij de sites, de gebouwen en de kunstwerken. Onderweg nemen we een korte koffiestop, maar verder willen we de namiddag volop benutten.

Omdat er wel wat moet gestapt worden, is een paar goede benen nodig. Maximaal 10 deelnemers.

Programma


Pantheon


Santa Maria del Popolo


Sant'Ivo alla Sapienza


Piazza Colonna

We vertrekken om 13.30 u. aan de centrale fontein op Piazza Navona (rode stip op de kaart hieronder).

Als we uitgekeken zijn op we de prachtige Piazza Navona met de machtige Fontein der Stromen, voert de wandeling ons naar de Piazza della Rotonda. Daar bezoeken we het Pantheon, het best bewaarde bouwwerk van het antieke Rome, waarvan het interieur werkelijk adembenemend is. We zetten onze tocht verder langs Montecitorio, Piazza Colonna en de Sant'Ignazio met de verbluffende perspectief-effecten.

Van daar bereiken we de bekendste stadsgezichten van Rome: de majestueuze Trevifontein en de schilderachtige Spaanse Trappen bij de Piazza di Spagna. Van daar stappen we een eindje door tot aan de statige Piazza del Popolo, om deze dagwandeling te eindigen in de Santa Maria del Popolo, een kerk die niet moet onderdoen voor een waar museum

Dat zijn althans de belangrijkste etappes op onze verkenning. Maar onderweg ontdekken we ook heel wat mooie hoekjes en interessante bijzonderheden waar je anders al te gemakkelijk aan voorbij zou gaan.

Einde van de wandeling omstreeks 17.30 Ó 18 u.


Santa Maria del Popolo


Piazza della Rotonda


Trevifontein

Praktische inlichtingen

  • Bij het einde van de wandeling wordt van elke deelnemer een vrije bijdrage voor de gids verwacht.
  • Misschien zal er tegen dan toegangsgeld (2 euro) moeten betaald worden voor het Pantheon. Dat betaal je dan rechtstreeks aan de kassa. De andere toegangen zijn gratis
  • Als je aan deze rondleiding wilt deelnemen, meld je dan via mail aan bij Romegids@skynet.be. Vermeld daarbij ook de namen van alle deelnemers, de gsm-nummers waarop ik jullie in Rome kan bereiken, en de datum van de rondleiding waaraan je wenst deel te nemen. Nadien bevestig ik je inschrijving.
  • De plaats van afspraak is met rode stip aangeduid op de kaart hieronder.
  • Hoe de plaats van afspraak bereiken? Als je me uiterlijk 25 februari laat weten vanwaar je vertrekt, zoek ik uit hoe je daar geraakt met het openbaar vervoer.

Start van de rondleiding

De rondleiding start om 13.30 u. Even voordien ontmoeten we elkaar aan de Fontein der Stromen, in het midden van Piazza Navona (hieronder aangeduid met rode stip).

reset kaart 
 
Home zondag
3 maart
maandag
4 maart
dinsdag
5 maart
woensdag
6 maart
interessante
websites
de gids